Anadolu’nun Yaylarından Özenle Seçilen Bal Çeşitleri

13-08-2020 16:51
Anadolu’nun Yaylarından Özenle Seçilen Bal Çeşitleri

Doğal bal Anadolu’nun yaylalarından özenle seçilen bal çeşitleridir. Bu balların içerisinde hiçbir şekilde kimyasal, şeker ya da glikoz gibi unsurlar söz konusu değildir. Bal en faydalı doğal lezzetler arasında yer almaktadır. Bal geçmiş zamanlarda ilaç amacıyla kullanılan doğal bir üründü. Bal özellikle bağışıklık sistemini doğal olarak en çok güçlendiren, şifalı besinlerin başın da gelmektedir. Yara ve iltihapların iyileşmesini sağlamakla beraber vücudun ihtiyaç duyduğu işlevselliği de kazanmasına destek sağlar. Ancak bu işlevini gerçekleştirebilmesi için doğal olması gerekmektedir. Bal içerisinde mevcut olan vitamin ve mineraller, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için en önemli besin değerlerine sahiptir. Bunun yanı sıra doğal ballar C vitamini bakımından da oldukça zengindir. Bu özelliği ile virüslere, hastalıklara ve dolaşım sistemi problemlerine karşı en faydalı besinlerin başında gelmektedir. Düzenli doğal bal tüketimi sayesinde kırmızı kan hücrelerinin sayısının artmasına destek sağlar. Bu özelliği ile demir eksikliklerinin de giderilmesini sağlar.

Gerçek Bal

Gerçek bal tamamen arılar tarafından üretilen, arıların ürettiği bir besindir. İçinde hiçbir katkı maddesi bulunmaması gerekir. Arıların ürettiği bal, sofralarınıza en saf hali ile ulaşır. Hakiki balın üretiminde tek kaynak doğal petekler ve doğa olmalıdır. Gerçek balı anlamak için laboratuvarda analiz yapılarak gerçekliğinin tespit edilmesi gerekmektedir. Ancak kullanıcıların elbette bal satın aldıktan sonra laboratuvar ortamında analiz imkanı söz konusu değildir. Gerçek bal, soğuk havada tıpkı zeytinyağında olduğu gibi donma özelliğine sahiptir. Sahte ballar ise genel olarak yedikten sonra boğazda acı bir tat bırakarak içerisinde yapay şeker ürünleri olduğunu hissettirir. Sahte balların tüketilmesi, özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça tehlikelidir. Bundan dolayı güvenmediğiniz yerlerden bal temin etmemeniz gerekmektedir.

Kaliteli Bal

Kaliteli bal tadından, kokusundan, lezzetinden ve vücuda verdiği iyilikten kısa sürede anlaşılabilmektedir. Bunun yanı sıra balın laboratuvarda analizinde de balın orijinal olup olmadığı belgelerle de kanıtlanmaktadır. Balın orijinalliğinin tespit edilmesi için polen analizi yapılarak kaliteli ballar tespit edilmektedir. Bu analiz kapsamında arının nektarı hangi çiçeklerden topladığı dahi bulunabilmektedir. Kaliteli bal için güvenilir yerlerden alışveriş yapmanız gerekmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.