Geleneksel Lezzetlere Düşkün Olanların Tercihi Güllü Lokum Çeşitleri

13-08-2020 17:06
Geleneksel Lezzetlere Düşkün Olanların Tercihi Güllü Lokum Çeşitleri

Lokum, en geleneksel tariflerin ve lezzetlerin başında gelir. Osmanlı döneminden mutfaklarımızdan eksik olmayan lokum, aynı zamanda Türkiye’nin en çok bilinen ve tanınan tatlıları arasında yer almaktadır. Lokum, padişahların tatlısı olarak 15. Yüzyıldan beri Türk Kahvesinin en geleneksel dostu olarak ikram edilir. Boğaz rahatlatması hedefiyle aslında ilaç niyetine, şifalı olduğuna inanılan malzemelerden (pekmez, tahin vs.) yapılan lokum, günümüzde Türk mutfağının ve kültürünün de ayrıntıları arasında yer almaktadır. Günümüzde oldukça zengin lokum aromaları bulunsa da en sevileni ve en geleneksel tarifi elbette güllü lokum olmaktadır. Birçok aromasının olması sayesinde her damak tadına uygun lokum aromalarını bulabilirsiniz. Yapımı sırasında içerisinde konulan farklı malzemeler, farklı aromalar ve farklı süslemeler ile bambaşka lezzetler ile sunulan lokum aromaları arasından güllü lezzetleri deneyebilirsiniz. Lokum, su, nişasta, aromalardan hazırlanan en nadide lezzetlerin başında gelmektedir. İlk olarak şeker su ile beraber çok uzun süre kaynatılır. Kıvamının olması için yaklaşık olarak yirmi saat bekletilmesi gerekmektedir. Oldukça emek isteyen bir lezzet olduğu için de sunumu ve atfedilen değeri de buna göre oldukça kıymetli kabul edilir.

Güllü Lokum

Güllü lokum ilk lokum lezzetinin çıktığı aromadır. Osmanlı döneminde bulunan lokum, binlerce yıllık, geleneksel bir lezzettir. Asıl ortaya çıkması ise boğaz ağrılarına karşı gülün ve pekmezin şifasından faydalanmaktı. Boğaz ağrılarını hafifletmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi için ilaç niyetine hazırlanan bir tarif olan lokum, ilk kez güllü olarak yapılmıştır. Bundan dolayı da en lezzetli tarif güllü lokumdur. Geleneksel tariflere bağlı olarak hazırlanan güllü lokumun lezzeti sizleri Osmanlının eşsiz enerjisine de geri götürecek. Geleneksel lezzetlere düşkün olanların tercihi olan güllü lokum çeşitleri sade güllü, naneli güllü ya da fıstıklı güllü gibi farklı aromalarda da sizlere sunulabilir.

Güllü Lokum Fiyatları

Güllü lokum fiyatları satın alacağınız lokum kalitesine ve lezzetine göre değişmektedir. Bazı lezzetler oldukça fabrikasyon olarak marketlerde satışa sunulmaktadır. Bu lezzetler gerçek ve geleneksel lokum değildir. Bundan dolayı da fiyatları daha düşüktür. Gerçek ve geleneksel güllü lokumda gül suyu ve gül lezzetinden faydalanılır. Bundan dolayı da fiyatları, fabrikasyon lezzetlere kıyasla daha yüksek olsa da her bütçe için uygundur.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.