Lokum Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

13-08-2020 15:00
Lokum Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Lokum, en geleneksel tatlarımızdan biri olarak aslında bizi diğer kültürlere de tanıtan önemli bir değerdir. Bundan dolayı da geleneksel lokum lezzetlerini korumak ve binlerce yıllık kültürümüzü başkalarına tanıtmak için kaliteli, iyi ve lezzetli lokum yapan yerleri desteklemek oldukça önemlidir. Lokum, evde ve mutfakta hazırlanabilecek bir tatlı değildir. Hazırlanma süresi yaklaşık olarak 20 saati bulur. Bundan dolayı da bu alanda usta kişiler tarafından yapılması önemlidir. Aynı zamanda lokumun mutlaka taze, kaliteli ve güzel malzemelerle özene özene hazırlanması gerekmektedir. Bundan dolayı da lokum alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususların başında bu gelir. Bunun dışında lokum alırken dikkat etmeniz gerekenler ise:

    • - Lokum satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında lokum yapımının hijyen kurallarına uyup uymaması gelmektedir. Lokum yapımı yirmi saati bulabildiği için hijyenik ortamda hazırlanması ve sunulması oldukça önemlidir.

    • - Lokum hazırlanırken kullanılan malzemelerin kaliteli, taze ve lezzetli olması gerekmektedir. Lokumda kullanılan fıstıkların, gül sularının ve diğer tüm malzemelerin taze olması gerekmektedir.

    • - Lokum esasen yumuşak bir yapıda olsa da formu her zaman stabildir. Bundan dolayı da eriyen, şekli deforme olmuş lokumları kesinlikle satın alınmaması gerekmektedir.

    • - Bu hususların dışında lokumun taze, geleneksel tariflere uygun ve lezzetli olarak hazırlanması gerekmektedir.

Taze Lokum

Taze lokum lezzeti ve yoğunluğu sayesinde ağızda muhteşem bir tat bırakmaktadır. Taze lokum ve bayat lokum kokusundan, formundan ve lezzetinden hemen ayırt edilebilmektedir. Osmanlı döneminden günümüze ulaşan bu eşsiz lezzet oldukça farklı aromalar ile her damak tadına uygun şekilde hazırlanır. Osmanlı lokumu, günümüze kadar farklı aromalar ile zenginleştirilerek günümüze kadar aynı lezzet ve tarifi ile gelmiştir. En çok tercih edilen çeşitleri ise çifte kavrulmuş lokum, güllü lokum ve fıstıklı lokumdur. Bu lokum çeşitlerinin yanı sıra pudralı antep çifte mini, çikolata kaplı narlı lokum, fıstıklı lokum, Hindistan cevizli lokum, narlı kadayıflı lokum, bohça lokum, kavrulmuş lokum gibi birçok farklı lezzet bulunmaktadır.

Lokum Fiyatları

Lokum fiyatları satın alacağınız lokumun kalitesine ve lokumun yapıldığı yere göre değişmektedir. Genel olarak lokumun fiyatları kiloya göre değişmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.