Lokum Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

13-08-2020 16:56
Lokum Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Lokum en sevilen lezzetlerin başında gelmektedir. Satın aldığınız lokumları muhafaza ederken de içeriğine göre saklamanız gerekmektedir. Uzun süre tüketmeyecekseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz ancak çok soğuk tadını ve formunu bozacaktır. Mümkünse lokumu serin, kapalı ve hava almayan bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri binlerce yıllık bir tarif olması sebebiyle oldukça zengindir. Lokum çeşitlerinin en geleneksel tarifi elbette sade ve güllüdür. Güllü özellikle lokumun çıkış tarifidir. Gülden gelen şifanın boğazı yumuşatması için hazırlanan lokum, günümüzde sayısız aroması ile her damak tadına hitap etmektedir. Her damak tadına uygun aromada lokum bulabilmeniz de bu sayede mümkündür. Bazı lokum çeşitleri ise; kuş lokumu, çifte kavrulmuş lokum lezzetleri, fındıklı lokum, cevizli lokum, çifte kavrulmuş lokum, antep fıstıklı lokum, güllü lokum, Hindistan ceviz aromalı lokum, kaymaklı lokum, cezerye, meyveli lokum, çikolatalı lokum, naneli lokum, narlı lokum, sade lokum, sultan lokumu, çeşnili lokum olarak sayılabilir. Lokum oldukça çeşitli aromaları olan bir lezzettir. Ancak dikkat etmeniz gereken başlıca unsur lokum içerisinde hiçbir şekilde yabancı madde olmaması, usulüne uygun olarak hazırlanması olacaktır. Bu hususların yanı sıra iyi ve kaliteli bir lokumda elastik yapı, ağızda yumuşak bir his ve kaygan form olduğu da mutlaka bilinmelidir. Lokum içerisinde yabancı bir tat ya da koku olmamasına özellikle dikkat edilmelidir. İyi bir lokumda görünüş lokumun formu oldukça önem teşkil etmektedir. Kendini bırakmış ve salmış bir lokum bozulmaya yüz tutmuş lokumları kesinlikle tüketmemeniz gerekmektedir. Lokumun mutlaka diri ve şeklini muhafaza edecek şekilde olması gerekmektedir. Lokumun dokusu da kalitesi hakkında önemli ipuçları verir. Ne sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Ağızda lastik hissiyatı veren lokumlar kalite bakımından yetersizdir.

Lokum Fiyatları

Lokum fiyatları satın alacağınız lokumun markasına, yapım özelliklerine ve lokumun içindeki malzemelere göre değişmektedir. Sade lokum ve fıstıklı lokum arasında malzeme kaynaklı olarak fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bunun yanı sıra lokumun yapım aşamaları, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, içinde gerçek malzemeler yerine aromaların kullanılıp kullanılmaması gibi hususlar lokum fiyatları konusunda belirleyici olmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.