Lokum Nasıl Servis Edilir?

16-07-2020 01:52
Lokum Nasıl Servis Edilir?

Lokum dünyaca ünlü lezzetlerimizin başında geliyor. Lokum, Anadolu’dan Osmanlı saray mutfağına kadar girmiş, en köklü ve geleneksel tariflerimizin başında geliyor. Özellikle Osmanlı döneminde coğrafi olarak birçok konuma yayılmış olsa da hala Türk mutfaklarına ait bir lezzet olarak dünyaya yayılmaktadır. Türk Kahvesinin yanında ikram edilen lokum, boğazı rahatlatan ve tatlı sohbetlere eşlik eden bir keyif olarak sizlere sunuluyor. Lokum tarifi ilk olarak boğazın rahatlaması, boğaz hastalıklarının tedavisi için keşfedilmiş bir tarif. Bundan dolayı da ismi boğaz rahatlatan anlamına gelen rahatülhulkum olarak ifade edilmektedir. Günümüze ise lokum olarak tezahür etmiştir. Lokum esas olarak şeker, nişasta, aroma ve sitrik asit ile geleneksel yetilerin birleşmesi ile hazırlanmaktadır. İlk olarak şeker suda iyice çözülene dek kaynatılır. Daha sonra nişasta ve sitrik asit ile işlemler yapılır. Daha sonra 20 saat boyunca dinlendirilmesi gerekmektedir. Kıvamını alan lokumlar müthiş bir beceri ile sert bir zeminde şekillendirilir ve daha sonra taze şekilde sizlere sunulur. Lokum özellikle halen Anadolu’nun bazı yörelerinde yaraları iyileştirmek için kullanılmaya devam etmektedir.

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri oldukça zengin aromalara sahiptir. Özellikle bilinen ve popüler aromalar dışında kahveli ya da narlı lokum çeşitleri de bulunmaktadır. 1950 senesinden beri üretilen Lokum Dükkanı tarafından sizlere sunulan lokum çeşitleri, her damak tadına uygundur. Özellikle tercih edilen en popüler lokumlar ise; fıstıklı lokum, kaymaklı, antep fıstıklı, narlı, naneli, güllü, limonlu güllü, çikolatalı, çifte kavrulmuş, mini lokumlar ya da sade lokum olarak ifade edilebilir. Elbette lokum çeşitlerinin esas ve geleneksel tarifi şekerli olmasına rağmen, diyabet hastaları da düşünülerek şeker ilavesiz, özel lokum çeşitleri hazırlanmaktadır. Bu lokum çeşitlerine keçi boynuzu gibi özel ve doğal lezzetler ile tat verilmektedir.

Lokum Fiyatları

Lokum fiyatları lokum yapımında kullanılan malzemelere göre değişmektedir. Her lokum, iyi lokum değildir. Özellikle boğazınızda acı bir lezzet bırakan lokumlarda şeker yerine glikoz şurubu ya da farklı kimyasallar kullanılır. Bunun engellenmesi adına mutlaka güvenilir yerlerden lokum almaya özen göstermelisiniz. Bu sayede Türk Kahvesinin yanına en geleneksel lezzetlerimizi sunarak kültürümüzü devam ettirebilirsiniz…
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.