Mutlulukların ve Üzüntülerin En Büyük Ortaklarından Biri Olan Helva Çeşitleri

16-07-2020 10:58
Mutlulukların ve Üzüntülerin En Büyük Ortaklarından Biri Olan Helva Çeşitleri

Helva Türk ve Osmanlı kültüründe manevi anlamda en yüksek değere sahip olan tariflerin başında gelir. Türk, Anadolu ve Osmanlı mutfağı bir harman olarak tatlıya çok büyük yer verilen bir alandır. Binlerce tatlı tarifi arasında en ön plana çıkan tarif ise helvadır. Helva kültürümüz kapsamında mutlulukların ve üzüntülerin en büyük ortaklarından biridir. Vefatlarda, evliliklerde, mutlu ve hüzünlü her anda helvalar ikram edilerek, birlik duygusu tatlandırılır. Bundan dolayı da helva çeşitleri kültürümüz için oldukça önemlidir. Sınıf, yaş, iş ya da statü farkı gözetmeden herkes için aynı anlama gelir. Bundan dolayı da en lezzetli, en değerli ve en özel lezzetlerimizin başında gelmektedir. Helva; doğumlarda, ölümlerde, askerlikte, hac dönüşlerinde, okula başlamada ve kısaca ayrılıklarda ve kavuşmalarda, bitişlerde ve yeni başlangıçlarda birliğimizi sağlamak ve durumu tatlandırmak için helva vazgeçilmezimizdir.

Helva Çeşitleri

Helva çeşitleri oldukça zengindir. Özellikle helva tarifleri Osmanlı döneminde kış mevsiminde ısınmak için yapılmaktaydı. Bundan dolayı da yaz ve kış mevsiminde yapılan helva içerikleri birbirinden farklı olmaktadır. Tahin helvası en sevilen ve en popüler helva çeşitleri arasında yer almaktadır. İçerisinde çöven otunun yanı sıra tahin ve şeker bulunmaktadır. Tahin helvası sade olabileceği gibi kakaolu, cevizli ya da fıstıklı olabilir. Yaz helvası ise ceviz ve undan yapılmaktadır. En sevilen helva çeşitleri arasında bulunmaktadır. Köpük helvası ise çöven otu, şeker ile hazırlanır. Türkiye’ye özgü bir lezzettir. El lezzetli helvalarımızdan biri olan badem helvası ise ezilmiş badem ve şekerin yoğrulması ile hazırlanır. Badem lezzeti oldukça yoğundur. En sevilen tatların başında gelir. Çam fıstığı helvası ise çam fıstıklarının bal ile karıştırılıp kaynatılması ile hazırlanan bir lezzettir. Osmanlı döneminden günümüze ulaşmış en nadide tariflerin başında gelir. Helva çeşitlerinin tamamı hem lezzetli, hem şifalı hem de her damak tadına uygundur.

Helva Fiyatları

Helva fiyatları tercih edeceğiniz helva çeşitlerine göre değişmektedir. Helva çeşitlerinde kullanılan malzemeler, helvanın gramajı ve diğer özellikleri helva fiyatları bakımından belirleyici olmaktadır. Sitemiz üzerinden en uygun fiyatlı, en kaliteli ve geleneksel helva çeşitlerine ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.