Özel Kavanozlar ile Satışa Sunulan Bal Çeşitleri

13-08-2020 17:18
Özel Kavanozlar ile Satışa Sunulan Bal Çeşitleri

Bal, doğanın sunduğu mucizelerin başında gelir. Doğanın doğal olarak ürettiği bir ilaç olarak da ifade edilebilir. Geçmiş zamanlarda açık yaralara dahi kullanılan ballar, insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Özel kavanozlar ile satışa sunulan bal çeşitlerinin organik olduğundan emin olarak satın alabilirsiniz. Özellikle Türkiye, bal konusunda en bereketli ülkelerin başında gelir. Bu ülkenin arıları da tıpkı insanları gibi oldukça çalışkan ve üretkendir. Müsaade edildiğinde mucizeler yaratabilir. Bu sebeple de bal çeşitleri ve lezzetleri oldukça zengindir. Özellikle Akdeniz bölgesinde mevcut olan mandalina, limon ya da portakal ağaçlarının yoğun olması sayesinde narenciye aromalı ballar oldukça zengindir.

Doğal Bal

Doğal bal en faydalı ve en şifalı besinler arasında yer almaktadır. Doğal bal içerisinde hiçbir şekilde kimyasal madde, ekstra şeker, doğal olmayan koruyucular ya da doğal olmayan maddeler olmayan ürünlerdir. Doğal bal arıların emekleri ile üretilen en mucizevi besinlerin başında gelir. Bal genel itibari ile arıların çiçeklerin nektarını büyük bir özenle toplaması ve çalışarak bal haline getirmesi sayesinde ortaya çıkar. Bu ballar da en doğal ballardır. Bu özelliği ile doğal bal içerisinde birçok vitamin, aminoasit, enzimler ve birçok yaşamsal madde de mevcuttur. Bu özelliği ile tamamen doğal bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği ile bal özellikle yara ve enfeksiyonların da iyileşmesini sağladığı için geçmiş dönemlerde ilaç niyetine kullanılan da bir besindi. Ancak bazı durumlarda balın içerisinde bal esasında, glikoz ya da mısır şurubu eklenerek balın doğallığı bozulabilmektedir. Bu durumda bal tüm faydalarını kaybederek, artık doğal olmayan, replika bir ürün haline gelir.

Bal Çeşitleri

Bal çeşitleri Türkiye’de oldukça zengindir. Bu bal çeşitleri arasında sen sevilenleri çam balı, çiçek balı ve anzer balı olmaktadır. Ülkemizde en çok tüketilen bal çeşitleri ise çiçek balı, çam balı, lavanta balı, anzer balı, kestane balı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ege bölgesinden sofralarınıza ulaşan balların büyük bir kısmı çam balı olacaktır. Özellikle Karadeniz’den anzer balı yaygın olarak kullanılmaktadır. Bal çeşitleri oldukça zengindir. Bu sayede de birbirinden farklı aromaları da tek bir kavanozda bulmanız mümkün.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.