Tadı Damağınızda Kalacak Farklı Bir Lezzet Olan Narlı Lokum

13-08-2020 17:10
Tadı Damağınızda Kalacak Farklı Bir Lezzet Olan Narlı Lokum

Narlı lokum en lezzetli lokum çeşitleri arasında bulunmaktadır. Tadı damağınızda kalacak farklı bir lezzet olan narlı lokum hafif mayhoş aroması ile damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Tadı damağınızda kalacak farklı bir lezzet olan narlı lokum; nişanta, su, sitrik asit, şeker ve aromalar kullanılarak hazırlanmaktadır. Lokumlar yaklaşık olarak yirmi saat bekleme süresi ve hazırlama süresi ile oldukça emek isteyen tatlıların da başında gelmektedir. Bundan dolayı da narlı lokumun geleneksel tarife uygun şekilde hazırlanması ve buna göre kaliteli malzemeler kullanılarak yapılması gerekmektedir.

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri oldukça zengin bir tat aralığına sahiptir. Bazı lokum çeşitleri ise; kuş lokumu, çifte kavrulmuş lokum lezzetleri, fındıklı lokum, cevizli lokum, çifte kavrulmuş lokum, antep fıstıklı lokum, güllü lokum, Hindistan ceviz aromalı lokum, kaymaklı lokum, cezerye, meyveli lokum, çikolatalı lokum, naneli lokum, narlı lokum, sade lokum, sultan lokumu, çeşnili lokum olarak ifade edilebilir. Lokum oldukça çeşitli aromaları olan bir lezzet olsa da içerisinde hiçbir şekilde yabancı madde olmaması, usulüne uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Bu özelliklerin yanı sıra iyi ve kaliteli bir lokumda elastik yapı, ağızda yumuşak bir his ve kaygan form olduğu fark edilmelidir. Lokum içerisinde yabancı bir tat ya da koku olmaması gerekmektedir. İyi bir lokumda görünüş en çok dikkat etmeniz gereken unsurdur. Kendini bırakmış ve salmış bir lokum bozulmak üzere olan lokumu ifade eder. Lokumun mutlaka diri ve şeklini koruyan formda olmalıdır. Lokumun dokusu da kalitesi hakkında önemli ipuçları veren en önemli detaylardır. Ne sert ne de çok yumuşak yapısı ile tam formunda olmalıdır. Ağızda lastik gibi uzayan bir tada sahip olmaması gerekmektedir.

Narlı Lokum Fiyatları

Narlı lokum fiyatları satın alacağınız lokumun özelliklerine göre değişmektedir. Lokumun yapım özellikleri, nerede yapıldığı ve içerisinde narların tazeliği, aroması mı yoksa taze hali mi kullanıldığı gibi detaylar narlı lokum için fiyatlar konusunda belirleyici olmaktadır. Tadı damağınızda kalacak farklı bir lezzet olan narlı lokum ile Türk Kahvenizi en geleneksel şekilde ikram edebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.