Türk Lokumu Kalori ve Besin Değerleri Açısından Faydalı mı?

13-08-2020 17:27
Türk Lokumu Kalori ve Besin Değerleri Açısından Faydalı mı?

Türk Lokumu, Türk kültürünü ve Türk mutfağını dünyaya tanıtan en önemli lezzetlerin başında gelmektedir. Türk Lokumu eşsiz aroması ve eşsiz lezzeti sayesinde Türk kültürünün merak edilmesini ve ülkemize turist misafirlerin de gelmesini sağlamaktadır. Türk lokumu lezzet açısından çok farklı, kendine has ve farklı aromaları ortaya çıkarması açısından zengin bir lezzet olsa da kalori bakımından dikkat edilmesi gerekmektedir.

Turkish Delight

Turkish Delight geleneksel tariflere bağlı kalınarak hazırlandığında, taze malzemeler ve bu alanda usta kişilerce yapılması koşulu ile oldukça faydalı ve lezzetli bir tatlıdır. Türk lokumu, kalori bakımından çok yüksek olmasa da şeker ve karbonhidrat açısından zengindir. Bu sebeple de kilo kontrolü yapan kişilerin dikkatli tüketmesi, aşırıya kaçmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra besin değerleri açısından da lokum içeriğine bağlı olarak değişebilmektedir. Özellikle meyveli lokum çeşitleri vitamin ve mineral açısından zengin olabilmektedir. Lokum genel itibari ile şeker, nişasta, su ve içeriğine bağlı olarak yemişlerle hazırlanan bir tatlıdır. Bunun yanı sıra gül suyu, nane gibi lezzetler ile hazırlanmaktadır. Lokum içerdiği nişasta ve şeker sayesinde aslında tam bir enerji deposudur. İçeriği karbonhidrat bakımından oldukça zengindir. Dengeli şekilde tüketildiğinde lezzetli bir kaçamak olacaktır. Ancak çok tüketildiğinde kiloya dönüşebileceği unutulmamalıdır.

Lokum Kalori

Lokum kalori bakımından diyet dostu bir tatlı değildir. Her lokum kalorisi farklıdır. Bazı lokumlar meyveli iken bazıları fıstıklıdır. Bu gibi hususlar kalori bakımından belirleyici olmaktadır. Lokum yaklaşık olarak 32 kaloridir. Yüzde 99 oranında karbonhidrat içermektedir. Yüzde 1 oranında da yağ içerebilir. İçeriğine göre kalsiyum, vitaminler, demir ve potasyum da içerebilmektedir. Lokum şekerden ve karbonhidrat malzemelerinden hazırlanan bir tatlıdır. Bundan dolayı da aşırı tüketimi elbette kilo kontrolünde istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Özellikle diyabet hastalarının lokum tüketmemesi gerekmektedir. Bunun için bu kişilerin mutlaka şekersiz lokum lezzetlerimiz arasından seçim yapmasını öneririz. Lokum besin değerleri ise içeriğine bağlı olacak şekilde değişmekle beraber:

    • - Protein: 0,12 gr 0,01 gr

    • - Yağ: 0,19 gr 0,02 gr

    • - Lif: 0 gr 0 gr

    • - Kolesterol: 0 mg 0 mg

    • - Potasyum: 19 mg 1.71 mg

    • - Kalsiyum: 5 mg 0,45 mg

    • - Demir: 0,1 mg 0,01 mg
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.